Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god kycklinggryta som är omtyckt av hela familjen!

Ingredienser

Instruktioner

Strimla kycklingfilén och stek den i oljan tillsammans med bambuskotten. Krydda med ingefäran, currypastan och pressad vitlök. När kycklingen fått lite färg hälls kokosmjölken och buljongtärningen i, låt småputtra i ca 20 min. Smaka av med creme fraiché och pressad lime. (Tycker man att grytan ser lite färglös ut kan man hälla i lite soya.) Servera med kokt ris, sallad och thailändsk öl. (Singha)

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • djiimas 28 januari 2008

    grämig och GOD gryta !

  • JennyV 17 april 2008

    God! Smakade bra även utan creme fraich. Skulle kunna vara gott med paprika, morot eller wokgrönsaker på burk (MRS CHENG`S väldigt god, brukar använda den i grytor!)

  • helea_ 7 september 2008

    vilken sorts buljon ska det vara?:) låter väldigt gott, detta ska provas :)

  • frejaerikalma 9 oktober 2008

    Mums... det här blev en favorit hos hela familjen.

  • Avantasia 17 oktober 2010

    Jättegod gryta! Dock ganska stark, så var sparsam med currypastan om det är barn som ska äta :) Ingefäran använde jag den man köper i affär, minced som finns i glasburk. Mumma! Tips! Gott med 2 burkar kokosmjölk, så det blir mer god sås. För att få mer färg och grönt i grytan mikrade jag en halv påse wok-grönsaks-mix (findus frysta) och rörde ner i kastrullen. Det gav både färg och smak! Stekte kyckling och bambuskott i stekpanna i omgångar och bytte sedan till en gryta.

  • bitten56 14 oktober 2011

    Har precis ätit din thaigryta, den var hur god som helst. Allt tog slut på 3 personer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.