Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaigryta med kyckling eller biff och gröncurry

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En fredag kväll när jag kom hem från jobbet bjöd sonen på denna underbara Thaigryta, den gången gjord på lövbiff. Vi har sedan provat med kycklingfilé och det var också väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilé eller lövbiff i mindre grytbitar och bryn den, bara precis tills den fått lite färg. Om du använder biff eller kyckling är dels en smaksak och sedan även en ekonomifråga (Båda delarna är gott)
  2. Skär paprikan i mindre strimlor. Bryn paprika, lök, bambuskott och kastanjer. Blanda ihop kött och grönsaker.
  3. Häll över 1 burk kokosmjölk. Krydda med gröncurryn och fisksåsen. Blanda ordentligt och när grön olja skymtar fram häll i resten av kokosmjölken och grädden. Tillsätt grädde, socker och pressa limefrukterna i grytan.
  4. Låt sjuda ca 20 minuter - Inte koka.
  5. Servera kokt jasminris till.
  6. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Lennart_58 4 augusti 2009

    Förlåt att jag blev sen med kommentaren, men jag blev så mätt o nöjd att jag somnade på soffan, läääänge. Ha ha. Tack för receptet, 5p, Lennart.

  • hoya_marie 9 augusti 2009

    Provade detta receptet för nån månad sedan, den är nu ett recept som görs ofta här hemma. Och alla i familjen tycker det är supergott. :)

  • barbrost 18 september 2009

    Jättegott recept som jag provat själv och tänker bjuda på vid en "tjejkväll! jag skall ha i oktober. Högsta betyg!! Barbro

  • Claristar 15 mars 2010

    Det var jättegott. Jag hade inte grön currypasta så jag tog i röd istället. Vill verkligen rekommendera den. Tack för ett mycket gott recept

  • nunnun 20 mars 2010

    Tack för ett jättegott recept det kan jag rekommendera till flera.

  • milla-76 14 september 2010

    Super god!! Betyg 5, utan tvekan. Kommer lagas igen.

  • evalena69 14 december 2011

    Jättegott...

  • danemreus 16 januari 2013

    Kanongott, har gjort rätten tre gånger och det har varit lika gott varje gång. Jag har använt röd currypasta och jag skulle få äta själv om jag hade i 4 tsk av den så för barnfamiljer, som inte är vana vid start mat, rekommenderar jag en tsk.

  • dakolbasz 16 januari 2014

    Ja, det här är ett kanonbra recept som smakar kalas. Jag klipper gärna ner en kruka koriander och strör över strimlad purjo just innan servering. Lyfter upp det ett hack till i min mening :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.