Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaiköttbullar i majskokossås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept kom till när min man och jag hade idétorka men hade köpt ganska mkt köttfärs,som vi måste använda. Sagt och gjort vi tog det som fanns hemma,resultatet blev lyckat tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att värma upp1 dl vatten i en lite kastrull, tag kstrullen från plattan och häll i kokosflingorna. Låt svälla i 15-20 min.
  2. Gör i ordning såsen då köttbullarna skall kokas i den. Koka upp kokosmjölk med buljongtärningen,låt den sjuda i ca 10 min,häll i majsen,olivoljan och smöret, smaka av med salt och peppar,tag den från plattan. Mixas till en slät sås, låt koka upp igen och låt den sen sjuda samman i ca 15 min.
  3. Lägg köttfärsen i en bunke och lägg i resten av ingredienserna och kokosflingorna,blanda väl.Låt färsen vila i ca10 min, forma till stora köttbullar och stek dem lätt, de får inte ta för mycket färg, häll på majkokossåsen på köttbullarna och låt dem småkoka under lock till de är färdiga, ca 20 min. Låt dem vila en stund innan servering. Servera kokt ris och någon grönsak till (wokgrönsaker)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.