- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta recept kom till när min man och jag hade idétorka men hade köpt ganska mkt köttfärs,som vi måste använda.
Sagt och gjort vi tog det som fanns hemma,resultatet blev lyckat tycker jag.
Instruktioner
- Börja med att värma upp1 dl vatten i en lite kastrull,
tag kstrullen från plattan och häll i kokosflingorna.
Låt svälla i 15-20 min.
- Gör i ordning såsen då köttbullarna skall kokas i den.
Koka upp kokosmjölk med buljongtärningen,låt den
sjuda i ca 10 min,häll i majsen,olivoljan och smöret, smaka av med salt och peppar,tag den från plattan.
Mixas till en slät sås, låt koka upp igen och låt den
sen sjuda samman i ca 15 min.
- Lägg köttfärsen i en bunke och lägg i resten av ingredienserna och kokosflingorna,blanda väl.Låt färsen vila i ca10 min, forma till stora köttbullar och stek dem lätt, de får inte ta för mycket färg, häll på majkokossåsen på köttbullarna och låt dem småkoka under lock till de är färdiga,
ca 20 min. Låt dem vila en stund innan servering.
Servera kokt ris och någon grönsak till (wokgrönsaker)
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar