- Serverar: 5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En mycket god och matig soppa som äts ofta till frukost i Thailand.
Instruktioner
- Obs smaka av dessa mått, är mer en vägledning.
- Häll i olja i en stor kastrull/gryta och fräs vitlöken,ingefäran en liten stund, häll sedan i vattnet och fiskbuljongen med riset. Tillsätt nam pla, maggi och vitpeppar. Låt kocka/sjuda i ca 35 minuter och tillsätt fisken efter 15 minuter. Räkorna och purjon läggs i precis innan servering. Smaka av om det behövs mer nam pla innan du serverar, den är mycket salt men ger en underbar smak.
- När allt har små kokat i ca 3o minuter så kan du även kläcka några ägg i sopan och låta dessa få lite fasthet sen servera.Pressa i lime.
Publicerat den
7 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej anders helt klart en jätte god soppa tack för receptet
Helt okey soppa, inte våran smak dock..