Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk gurksallad med chili och jordnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Även den vanligaste ingrediensen kan förvandlas till en exotisk rätt. Denna salladen kommer från det thailändska köket med fräscha smaker som ingefära, lime, chili och mynta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj gurkan och skär ca ½ cm breda skåror på längden runtom gurkan. Skär därefter gurkan i ½ cm tjocka skivor.
  2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Tärna rödlöken och hacka vitlöken fint. Skala ingefäran och riv den fint. Skölj och torka av myntabladen och strimla dem fint. Hacka jordnötterna grovt.
  3. Lägg upp gurkskivorna på ett fat och strö över den hackade rödlöken, myntan och ingefäran. Pressa limefrukterna. Blanda limesaften med olja och fisksås och vispa ihop.
  4. Rör ner vitlök och jordnötter i dressingen och krydda med socker, salt och peppar. Droppa dressingen över salladen. Ansa och kärna ur chilin, skär den i fina strimlor och strö över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.