Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailänds kycklinggryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Anna Skipper

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilén och alla grönsaker i små bitar. Sätt tryckkokaren på svag värme på spisen och tillsätt olivolja.
  2. Börja med att fräsa kycklingen i oljan så den får lite färg och häll över fisksåsen.
  3. Tillsätt lök, vitlök och alla kryddorna. Låt fräsa i 5 minuter. Tillsätt resten av grönsakerna. Låt fräsa ytterligare 5 minuter på svag värme.
  4. Häll i kokosmjölken och lime saften. Rör om. Sätt på locket och låt koka upp tills du ser 2 oranga ringar. Sänk värmen och låt koka 15 minuter. Släpp ut trycket.
  5. Servera med jasminris eller en frisk grönsallad. Strö lite färsk koriander över kycklinggrytan som garnering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sundmar 9 juni 2011

    Jag lagade detta recept för några dagar sedan, och jag satt verkligen och njöt av varenda tugga :-) Blev lite över till matlådan också, och det smakade lika bra nästa dag.

  • sandja_ 5 augusti 2011

    Måste man ha en tryckkokare till detta eller vad kan man använda annars?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.