Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk biffbryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är riktig festmat från det exotiska Thailand. Du kryddar mört strimlat kött med spännande kryddor och låter det sedan sakta koka i kokosmjölk och ananas för att få den rätta österländska smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär nötköttet i 2x5 cm stora strimlor och lägg dem i en stekgryta eller wokpanna.
  2. Häll på kokosmjölk och tillsätt currypasta och tamarindkött. Låt sjuda 5 minuter och rör om då och då.
  3. Tillsätt ananas, värm igen och krydda med socker och salt. Smaka av. Lägg lökarna ovanpå, men låt dem inte koka, de ska vara råa och knapriga. Servera grytan med tillbehör.
  4. Tamarind är en frukt som har fruktkött med sur smak. Har du inte tillgång till tamarind kan du ta 1 tsk pressad citronsaft istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.