Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk fläskfilé

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett riktigt gott recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.
  2. Stek köttet i smör i en stekpanna, ca 3 min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera med nykokt ris.
  3. Tips! Köttet kan stekas i förväg.
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • johanna79 22 juli 2008

    Denna rätt var suveränt god, smakar verkligen som thaimat! Jag la till bambuskott och lite extra sambal oelek och t o m barnen älskade det. Defenitivt en bra bjudrätt!

  • Annette48 9 augusti 2008

    Den va verkligen GOD!! Tog lite extra Sambal olek . Den kommer vi att ha fler gånger.!!!

  • mkatta 8 januari 2009

    Kul att ni gillar maten:)

  • Viwin 26 oktober 2009

    Hade kalas i helgen och alla tyckte det var jättgott.

  • xJom 20 november 2009

    Det här var den av rätterna som jag tyckte bäst om när jag serverade en 9-rätters Thai-buffé för 20 personer förra helgen.

  • Lennart_58 2 december 2009

    Oj oj oj, detta verkar smaskens, återkommer med betyg o beröm när jag lagat o njutit av denna rätt.

  • hillan66 9 november 2014

    Verkligen jättegott! Imorgon får jag och mannen slåss om resterna! 😉 Han hotar med att äta upp dem till frukost så att han är säker på att hinna före mig! En klar femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.