Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk fläskfilé med röd curry och couscous

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Om du köpt din röd currypasta i en asiatisk butik, kan den vara mycket starkare än den vi använt. Smaka av och justera allt eftersom du lagar!

Ingredienser

Instruktioner

Putsa och skär fläskfilé i 1 cm breda strimlor. Krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Skala och riv ingefära. Skala och skär morötter i smala stavar. Skär rödlök i klyftor och broccoli i buketter och bitar. Strimla spetskål. Koka couscous. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna, pressa i vitlök och tillsätt ingefäran och 3 tsk röd currypasta. Fräs på hög värme i 30 sekunder. Häll i hälften av grönsakerna och fräs i 3 minuter. Lägg över grönsakerna i en gryta, häll i ytterligare 1 msk neutral olja i pannan och fräs resten av grönsakerna på samma sätt. Lägg över i grytan. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek fläskfilén i två omgångar på hög värme i ca 5 minuter/omgång. Tillsätt i grytan allt eftersom det blir klart. Värm på alla grönsaker och köttet i grytan och tillsätt kokosmjölk, böngroddar, 1 tsk röd currypasta, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt allt bli varmt. Servera fläskfilén och grönsakerna med couscousen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.