Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk förkylningssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Recept lånat från iForm/2004. Det är vetenskapligt bevisat att kokt kyckling/höna hjälper mot förkylning/influensa. Hönskött är en utmärkt källa av cystin, som stärker immunförsvaret och löser upp slem. Soppa är ju dessutom lätt att svälja vid ont i halsen. Om inte annat så är det ju jättegott ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka den rensade och sköljda hönan (i så mycket vatten att det täcker) med 1 tsk salt, selleri, prujolök och persiljerot med grönt i ca 2 timmar. Hönsköttet kan användas till en annan rätt.
  2. Häll av 0,5 l av buljongen (frys resten) i en kastrull tillsammans med koksmjölk, limeblad, grovt hackad lök, citrongräs, chili och galangarot. Låt soppan sjuda ca 5 minuter och tillsätt kycklingfilé skuren i mindre bitar. Koka ytterligare 5-10 minuter, tills köttet är klart. Tillsätt fisksås och skivade champinjoner och smaka av med salt och citronsaft. Garnera med koriander.
  3. Tips! När du har bråttom kan du använda 0,5 l god fryst soppa kokt på höna istället för att koka den själv. Sila bara soppan först.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.