Även den vanligaste ingrediensen kan förvandlas till en exotisk rätt. Denna salladen kommer från det thailändska köket med fräscha smaker som ingefära, lime, chili och mynta.
Instruktioner
- Skölj gurkan och skär ca ½ cm breda skåror på längden runtom gurkan. Skär därefter gurkan i ½ cm tjocka skivor.
- Skala och hacka rödlök och vitlök. Tärna rödlöken och hacka vitlöken fint. Skala ingefäran och riv den fint. Skölj och torka av myntabladen och strimla dem fint. Hacka jordnötterna grovt.
- Lägg upp gurkskivorna på ett fat och strö över den hackade rödlöken, myntan och ingefäran. Pressa limefrukterna. Blanda limesaften med olja och fisksås och vispa ihop.
- Rör ner vitlök och jordnötter i dressingen och krydda med socker, salt och peppar. Droppa dressingen över salladen. Ansa och kärna ur chilin, skär den i fina strimlor och strö över salladen.
Publicerat den
26 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar