Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk kycklingomelett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det thailändska köket frestar med spännande kryddor, här i en lika god som annorlunda omelett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingköttet i små bitar. Låt groddarna rinna av väl och skär dem i mindre bitar. V ärm currypasta eller curry och matolja i en wok. Fräs kycklingköttet och böngroddarna någon minut. Håll fyllningen varm.
  2. Vispa samman ägg, soja, och ev fisksås till en jämn smet med en gaffel. Tillsätt hackat kryddgrönt.
  3. Värm 1 msk matolja i en stor stekpanna, gärna av teflon. Häll i omelettsmeten. Grädda tills den har fin färg på undersidan och är krämig på ovansidan. Rör om försiktigt med en trägaffel.
  4. Lägg fyllningen på omeletten och vik in kanterna flera cm så att den blir fyrkantig. Vänd den upp och ner på ett fat och skär 4-5 långa snitt så att fyllningen syns lite grand.
  5. Servera omeletten genast, gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.