Det thailändska köket frestar med spännande kryddor, här i en lika god som annorlunda omelett.
Instruktioner
- Skär kycklingköttet i små bitar. Låt groddarna rinna av väl och skär dem i mindre bitar. V ärm currypasta eller curry och matolja i en wok. Fräs kycklingköttet och böngroddarna någon minut. Håll fyllningen varm.
- Vispa samman ägg, soja, och ev fisksås till en jämn smet med en gaffel. Tillsätt hackat kryddgrönt.
- Värm 1 msk matolja i en stor stekpanna, gärna av teflon. Häll i omelettsmeten. Grädda tills den har fin färg på undersidan och är krämig på ovansidan. Rör om försiktigt med en trägaffel.
- Lägg fyllningen på omeletten och vik in kanterna flera cm så att den blir fyrkantig. Vänd den upp och ner på ett fat och skär 4-5 långa snitt så att fyllningen syns lite grand.
- Servera omeletten genast, gärna med en sallad.
Publicerat den
23 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar