Hett och sött. De thailändska färsspetten smakar underbart i sin kombination av hetta och mildhet.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Lägg färsen i en bunke. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den i smör med farinsocker. Låt svalna.
Skär salladslöken och koriander fint. Blanda ner alltsammans i färsen och tillsätt äggulorna, ingefäran, oljan och sojan.
- Arbeta ihop till en smidig smet.
Forma färsen till avlånga rullar och stek dem i ugnen ca 10 minuter.
- Thaimajonnäs:
vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Blanda majonnäsen med srirachasåsen eller chilisås och smaka av med salt och peppar.
- Skala och skiva silverlöken tunt på mandolin och lägg den i iskallt vatten. Skala och skär mangon i tärningar.
Skala och skär moroten i tunna strimlor och lägg dem i kallt vatten.
- Rosta sesamfrön i ugn på 225 grader i 5-7 minuter.
Skär gräslöken fint och blanda den med de rostade sesamfröna. Skölj salladsbladen.
- Trä upp köttet på spett strax före servering.
Lägg upp på tallrik och strö över sesamblandningen.
Servera med tillbehören och majonnäsen.
Publicerat den
5 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar