Snabb och lättlagad rätt. Man drömmer sig bort
till Thailand.
Instruktioner
- Blanda färs med hälften av vetemjölet och röd currypasta. Forma stora köttbullar. Rulla köttbullarna i resterande vetemjöl och stek dem i olja.
- Håll köttbullarna i rullning så de får fin stekyta runt om. Det är särskilt viktigt den första minuten. Efterstek på lägre värme.
- Lägg jordnötterna i matberedaren med kniven monterad. Kör ganska länge så jordnötterna inte bara blir hackade utan övergår till jordnötssmör. Ta upp köttbullarna och klicka i en matsked currypasta
i pannan.
- Låt kryddan dra på mycket låg värme ett par minuter.
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör, vinäger
och socker. Rör om och låt allt bli varmt med inte mer.
Slå såsen över köttbullarna.
- Servera med ris och blandad sallad.
Publicerat den
20 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar