Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändska köttbullar med jordnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb och lättlagad rätt. Man drömmer sig bort till Thailand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs med hälften av vetemjölet och röd currypasta. Forma stora köttbullar. Rulla köttbullarna i resterande vetemjöl och stek dem i olja.
  2. Håll köttbullarna i rullning så de får fin stekyta runt om. Det är särskilt viktigt den första minuten. Efterstek på lägre värme.
  3. Lägg jordnötterna i matberedaren med kniven monterad. Kör ganska länge så jordnötterna inte bara blir hackade utan övergår till jordnötssmör. Ta upp köttbullarna och klicka i en matsked currypasta i pannan.
  4. Låt kryddan dra på mycket låg värme ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör, vinäger och socker. Rör om och låt allt bli varmt med inte mer. Slå såsen över köttbullarna.
  5. Servera med ris och blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.