Hemlagade vårrullar är en riktig delikatess. De är fantastiskt goda när de är helt nygjorda. Gör gärna vårrullarna i förväg och frys in dem ofriterade.
Instruktioner
- Ta fram filodegen och låt tina i rumstemperatur. Lägg glasnudlarna i kokande vatten. Dra kastrullen från värmen och låt nudlarna ligga och dra cirka fem minuter. Skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av väl. Klipp eller skär i mindre bitar.
- Skala och strimla moroten tunt. Skölj böngroddar och koriander. Hacka koriandern fint, använd gärna stjälkarna. Hacka chilin fint.
- Värm upp oljan i en stekpanna. Stek färs och morotsstrimlor cirka fem minuter. Pressa ner vitlök. Blanda ner chili, böngroddar, koriander och nudlar. Tillsätt fisk- och ostronsås. Rör om och låt det stå en stund så att det drar åt sig alla smaker. Smaka av med färskpressad limesaft.
- Dela filodegsarken, täck med fuktig handduk så att de inte torkar. Lägg upp ett ark och pensla med uppvispat ägg längs kanterna. Lägg några matskedar av fyllningen diagonalt i mitten. Rulla in färsröran och vik in kanterna. Rulla till ett paket.
- Hetta upp olja i en fritös eller kastrull. Temperaturen ska helst inte överstiga 180 grader. Om du väljer att fritera i kastrull ska ett lock finnas tillhands. Skulle oljan börja brinna ska elden inte släckas med vatten! Eld släcks med kastrullocket.
- Fritera några rullar i taget åtta-tio minuter. Vänd på rullarna efter ett par minuter.
- Ta upp med hålslev.
- Servera gärna med ris, sweet chilisås, grönsallad och limeklyftor.
Publicerat den
1 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar