Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändska vårrullar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Hemlagade vårrullar är en riktig delikatess. De är fantastiskt goda när de är helt nygjorda. Gör gärna vårrullarna i förväg och frys in dem ofriterade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram filodegen och låt tina i rumstemperatur. Lägg glasnudlarna i kokande vatten. Dra kastrullen från värmen och låt nudlarna ligga och dra cirka fem minuter. Skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av väl. Klipp eller skär i mindre bitar.
  2. Skala och strimla moroten tunt. Skölj böngroddar och koriander. Hacka koriandern fint, använd gärna stjälkarna. Hacka chilin fint.
  3. Värm upp oljan i en stekpanna. Stek färs och morotsstrimlor cirka fem minuter. Pressa ner vitlök. Blanda ner chili, böngroddar, koriander och nudlar. Tillsätt fisk- och ostronsås. Rör om och låt det stå en stund så att det drar åt sig alla smaker. Smaka av med färskpressad limesaft.
  4. Dela filodegsarken, täck med fuktig handduk så att de inte torkar. Lägg upp ett ark och pensla med uppvispat ägg längs kanterna. Lägg några matskedar av fyllningen diagonalt i mitten. Rulla in färsröran och vik in kanterna. Rulla till ett paket.
  5. Hetta upp olja i en fritös eller kastrull. Temperaturen ska helst inte överstiga 180 grader. Om du väljer att fritera i kastrull ska ett lock finnas tillhands. Skulle oljan börja brinna ska elden inte släckas med vatten! Eld släcks med kastrullocket.
  6. Fritera några rullar i taget åtta-tio minuter. Vänd på rullarna efter ett par minuter.
  7. Ta upp med hålslev.
  8. Servera gärna med ris, sweet chilisås, grönsallad och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.