- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En mycket god och enkel gryta med smak av Thailand~ Receptet räcker för 2-3 personer.
Instruktioner
- Se till att både fisken och grönsakerna är väl upptinade innan du börjar laga. Tryck gärna bort lite vätska på fiskens yta med lite papper, så blir det inte så mycket vätska vid stekning.
- Skala morötterna och skär dem i lagom stora halvcirklar. Skölj selleristjälkarna noga, och skär gärna bort den nedersta delen av dem, eftersom de oftast är väldigt jordiga. Tärna stjälkarna.
- Skär fisken i lagom stora munsbitar.
- Lägg lite matfett i en stekpanna, helst med djupa kanter, ta annars en djupare kastrull. Stek fisken i någon minut, det är inte meningen att den ska bli genomstekt, eftersom den kommer få koka i såsen efteråt.
- Krydda fisken lite lätt med lite vitpeppar och salt, och rör om.
- Lägg i morötterna, sellerin och wokgrönsakerna. Blanda väl och stek i någon minut.
- Häll i kokosmjölken, kycklingbuljongtärningarna, limebladen (hela som de är, limebladen tas bort när allt är klart), mango chutney och fisksåsen.
- Rör om väl, och låt koka på medelvärme i 5 minuter, med lock. Rör om då och då.
- Smaka av och krydda eventuellt med mer salt, hönsbuljong eller mango chutney.
- 10. Klart! Servera gärna med äggnudlar eller jasminris.
Publicerat den
14 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott. Fisken fick en härlig konsistens. Jag tycker dock att den var för salt. Skulle nog räcka med 1 buljongtärning och inget salt på fisken. Saknade hetta och lite syra så jag pressade i lite lime och hettade til rätten med sambal oelek. Kommer aboslut att göra rätten igen och då prova med röd curry.
Jag menade alltså att hela rätten var för salt - inte att fisken var för salt.
Smakrik, annorlunda och god fiskrätt!