Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk kyckling med cashewnötter och ananas

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Föll för denna rätten i Thailand så mycket att jag lärde mig laga den! Härligt god blandning av många olika smaker och en klar favorit hos oss på en fredagskväll!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lökarna i klyftor och finhacka chili och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs lökblandningen i några minuter.
  2. Skär kycklingen i bitar. Ansa paprikorna och skör i bitar. Ta upp lökblandningen ur stekpannan och lägg åt sidan så länge. Höj värmen och stek kycklingbitarna tills de fått fin färg. Tillsätt paprikan, sänk värmen och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt lökblandningen och rör om. Häll i fisksås och ostronsås, blanda väl.
  4. Blanda i ananas och cashewnötter precis innan servering.
  5. Rätten går bra att serveras med ris eller nudlar.
  6. Vid eventuella rester, tänk på att nötterna mjuknar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.