Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändska tigerräkor

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Som borta fast hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva rödlöken och skär paprikan i bitar. Stek dem i lite olja i en teflompanna /wok med lite av vitlöken tills de mjuknat något. Häll over på ett fat.
  2. Sänk eventuellt värmen på plattan något, lägg i en rejäl smörklick och lite olja. Fräs resterande vitlök, chili och ingefära i någon minut utan att det bränns. Lägg i räkorna och fräs tills de blivit helt rosa. Strö över sockret och pressa över limejuicen.
  3. Tillsätt bambuskott, paprikan och löken. Smaka av med fisksås tills rätten är lagom salt. stek allt i 4-5 minuter eller tills det är genomvarmt.
  4. Servera med ris och extra fisksås till den som önskar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.