Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Therése goa Rullrån

 
  • Serverar: 60-65 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Rullrån som funkar även till fina rånskålar.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smör och häll i grädden och vattnet i smöret. Häll sedan det i mjölblandning och rör med en visp tills smeten är slät. Låt gärna stå och svälla en stund innan gräddning. Smeten ska vara ungefär tjock som en våffelsmet. Klicka i en ca 1 1/2-2 msk i järnet. Grädda i en kort stund tills rånet får lite färg. Rulla med en gaffel eller rångaffel. Vill man göra skålar lägger man snabbt rånet på ett glas och tryck till med handen. Använd gärna grytvanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.