Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thinas berömda potatissoppa (vegetarisk)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den här började jag laga när jag flyttade hemifrån, än i dag 15 år senare får jag med jämna mellanrum mail från vänner som ber om receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka potatisen. Hacka purjolöken, mest roten men några av "bladen" går bra med. Lägg potatis och purjo i en gryta. Häll på vatten så det täcker innehållet.
  2. Koka upp med buljong. När potatisen är mjuk, ta kastrullen av plattan och mosa potatisen lätt med potatisstamp eller en visp. Men soppan ska inte vara slät! Rör ner creme fretichen och smaka dig fram med kryddningen.
  3. Servera gärna med färskt bröd

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Familjemiddagen 2 april 2012

    Enkelt, smidigt och otroligt god! kommer göras flera gånger! Mvh

  • thinas-vegmat 2 april 2012

    kul att du gillar den! den har blivit lite av min specialare, får alltid bjuda på den när vännerna kommer. ;)

  • Sigvi 21 oktober 2012

    Creme fretiche... är det samma sak som creme fraiche? Är lite okunnig på såna där namn... :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.