Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gjorde denna igår och blev glatt överraskad av mig själv. En viktig detalj i detta recept är att "finhackad" verkligen skall vara "finhackad". C:a 1 kubikmillimeter stora bitar. Såsen får inte bli "grynig". Använd gärna matberedaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den, tillsammans med den strimlade kycklingen, i en plastpåse. Knyt ihop påsen och låt kycklingen marinera i minst en timme i rumstemperatur. Vänd ofta på påsen, så att alla bitar marineras jämnt. Stek kycklingbitarna gyllenbruna och lägg åt sidan.
  2. Fräs rödlök, paprika, chili och eventuell sambal oelek i några få minuter utan att de tar färg. Tillsätt sedan fänkålen och rör om. Tillsätt creme bonjour cuisine, kokosmjölk, finriven ingefära och koriander och rör om. Lägg i kycklingbitarna och låt puttra ihop några minuter.
  3. Servera med ris och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.