Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé med dijonmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oxfilé marineras med timjan och vitlök och serveras med en krämig dijonmajonnäs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 2 msk olivolja med peppar, timjan, persilja och vitlök och gnid in oxfilén med blandningen. Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ åt sidan i en timma.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en stekpanna och bryn oxfilén runtom cirka 5 minuter tills gyllene. Sätt en köttermometer där köttet är tjockast och lägg köttet i den ugnsfasta formen. Ugnsstek tills temperaturen på köttermometern visar 55 grader, cirka 1 timma. Låt temperaturen visa 62 grader för mer rosa kött. Ta ut ur ugnen, slå in den i aluminiumfolie och låt vila 15 minuter.
  3. Vispa ihop äggulorna och dijonsenapen i en skål. Blanda den vegetabiliska oljan och resten av olivoljan. Häll oljan i en tunn stråle i ägguleblandningen, vispa under tiden till en tjock och jämn majonnäs. Vispa ner lite vatten om den är för tjock.
  4. Skiva oxfilén, lägg upp på tallrikar, ringla över majonnäs och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.