Tid oxfilé i ugn recept

Laddar...
Din sökning gav 67 träffar
Oxfilé Woronoff

Mario i Turin bjöd på Oxfilé woronoff, en mycket deliciös, raffinerad och aromatisk rätt. Ingen smalmat precis, men som tilltalar alla köttälskare.


Oxfilé med rosmarin och oliver

Ursprunget till denna rätt fanns i DN, men har lyxats till ordentligt, bland annat genom att byta ut fläskfilén mot oxfilé. Serveras med potatis; stekt, hasselback eller gratäng. Imponerar i sin lyxig..


Smördegsinbakad oxfilé

Den godaste oxfilérätten jag ätit på länge, med Västerbottensost så klart. Fungerar på nyår, midsommar och vid alla högtider. hHasselbackspotatis, rödvinssås, sparris och ungsvarma cocktailtomater..
Marinerad Oxfilé

Detta är ett gammalt recept som jag fått av min mormor för många, många år sedan. Så här lagade hon sin goda oxfilé och den väcker många härliga minnen. Gott att servera till av örtrostad potatis och ..

Älgfile med klyftpotatis

Denna rätt gör jag alltid när jag har tilldelats en älgfile vid jakten men ni kan även använda oxfile. Till detta servera man gärna vin eller äpplecider.Gravad helstekt biff

Smaken passar inte alla, ett smått unikt/ovanligt sätt att tillreda biff/filé. Kan såklart även göras med oxfilé och fin välputsad bit av ryggbiff går bra (som nötytterfilé ju "görs av"..) Smaken ..

Oxfilé med ugnsstekta rotsaker och Caesardressing
Oxfilé med ugnsstekta rotsaker oc..

Mycket god festrätt... Till alla... Gör glutenfri, om man väljer bröd utan gluten. Gör äggfri: uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd t ex lagrad västerbottenost i stället ..


Inbakad oxfilé
Inbakad oxfilé

En fin bjudrätt när man vill äta både gott och lyxigt och har gott om tid att förbereda. Oxfilén är alltid mör, ingen risk att köttet är segt. Det här receptet gjorde jag på min bröllopsdag förra åre..


Grillad oxfilé med gräddkokt potatis och calvadossky
Grillad oxfilé med gräddkokt pota..

Lyxa till det på nyår! Till oxfilén är det gott med något friskt och syrligt. Grilla några äppelskivor och servera till. Den gräddkokta potatisen serveras bredvid i ett torn av tunnbröd. En riktig h..