Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste vaniljrutor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Åter ett recept från Allers, denna gång nr 13/2009. Det har sina fördelar att städa, för då tvingas man ofta gå igenom sparade tidningar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Låt vila kallt i minst 30 minuter, gärna längre.
  2. Mät upp alla ingredienserna till fyllningen, utom vaniljsockret, i en kastrull. Sjud upp under omrörning och dra från värmen när krämen tjocknat. Smaksätt med vaniljsockret och låt kallna.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Dela den kalla mördegen i två jämnstora bitar. Kavla ut den ena till en platta, lagom stor för att täcka botten i en liten smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 23x23 cm. Lägg plattan i formen och bred över vaniljkrämen jämnt. Kavla ut den sparade degbiten och täck krämen med denna.
  5. Pricka den översta botten lätt med en gaffel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter eller tills den fått svagt gyllenbrun färg. Låt kallna i formen.
  6. Pudra kakan med florsocker vid servering och skär upp i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bakmimmi 3 december 2010

    Gjorde denna kaka i formar istället och de blev så supergoda! Vaniljfyllningen var lättgjord och smakade ljuvligt, hade kunnat kasta degen och bara äta upp fyllningen, så god var den. Ett mycket bra recept alltså! Rekommenderas varmt!

  • Marita 11 april 2012

    Jag gjorde dubbel deg och fyllning och använde mej av en långpanna. Jag är mycket nöjd med resultatet. En mycket god långpannekaka. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.