Åter ett recept från Allers, denna gång nr 13/2009. Det har sina fördelar att städa, för då tvingas man ofta gå igenom sparade tidningar!
Instruktioner
- Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Låt vila kallt i minst 30 minuter, gärna längre.
- Mät upp alla ingredienserna till fyllningen, utom vaniljsockret, i en kastrull. Sjud upp under omrörning och dra från värmen när krämen tjocknat. Smaksätt med vaniljsockret och låt kallna.
- Sätt ugnen på 200°.
- Dela den kalla mördegen i två jämnstora bitar. Kavla ut den ena till en platta, lagom stor för att täcka botten i en liten smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 23x23 cm. Lägg plattan i formen och bred över vaniljkrämen jämnt. Kavla ut den sparade degbiten och täck krämen med denna.
- Pricka den översta botten lätt med en gaffel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter eller tills den fått svagt gyllenbrun färg. Låt kallna i formen.
- Pudra kakan med florsocker vid servering och skär upp i rutor.
Publicerat den
7 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna kaka i formar istället och de blev så supergoda! Vaniljfyllningen var lättgjord och smakade ljuvligt, hade kunnat kasta degen och bara äta upp fyllningen, så god var den. Ett mycket bra recept alltså! Rekommenderas varmt!
Jag gjorde dubbel deg och fyllning och använde mej av en långpanna. Jag är mycket nöjd med resultatet. En mycket god långpannekaka. Tack för receptet!