- Serverar: 1-20 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Som gravid får man ju inte dricka alkohol. Hann bara öppna min Baileysflaska och så var jag gravid. Nu står den där i kylskåpet. Hittade denna recept i en finsk tidning. Gott och himla lätt att laga. Inga krusiduller eller sånt!
Instruktioner
- Botten: Smält smöret, möra sönder kexen. Blanda tillsammans. Sätt blandningen i en form med löstagbara kanter. Ställ kallt i kylskåpet en stund.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
- Vispa grädden, blanda i färskosten, florsockret, och vaniljstångsfröna. Koka upp Baileyslikören, blanda i gelatinladen. Lägg gelatin-likörblandningen till de andra ihoprörda ingredienserna. Häll blandningen över kexbottnen. Sätt i kylskåpet några timmar.
Sedan är det bara att sätta igång och njuta!
- Har man inte vaniljstång så använd lite vaniljsocker (OBS! Inte vanillinsocker). jag har använt Valios naturell färskost istället för mascarpone.
Publicerat den
8 mars 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkelt och så underbart gott. Tack för receptet!
Bra att det smakade :)