Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baileys cheesecake utan ägg från Finland

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1-20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Som gravid får man ju inte dricka alkohol. Hann bara öppna min Baileysflaska och så var jag gravid. Nu står den där i kylskåpet. Hittade denna recept i en finsk tidning. Gott och himla lätt att laga. Inga krusiduller eller sånt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret, möra sönder kexen. Blanda tillsammans. Sätt blandningen i en form med löstagbara kanter. Ställ kallt i kylskåpet en stund.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
  3. Vispa grädden, blanda i färskosten, florsockret, och vaniljstångsfröna. Koka upp Baileyslikören, blanda i gelatinladen. Lägg gelatin-likörblandningen till de andra ihoprörda ingredienserna. Häll blandningen över kexbottnen. Sätt i kylskåpet några timmar. Sedan är det bara att sätta igång och njuta!
  4. Har man inte vaniljstång så använd lite vaniljsocker (OBS! Inte vanillinsocker). jag har använt Valios naturell färskost istället för mascarpone.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Buspippi 14 april 2012

    Enkelt och så underbart gott. Tack för receptet!

  • miss-wixen 15 maj 2012

    Bra att det smakade :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.