Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sofias äppelkaka med lingon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här äppelkakan är mitt egna recept som jag har exprimenterat mig fram till. Jag skickade in receptet i tidningen Lands äppelkakastävling i somras och den gick hem hos juryn för jag vann första pris! Prova den här kakan och njut av det söta och syrliga, fantastiska smaker enligt mig iallafall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Rör det rumsvarma smöret och sockret tills det blir poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör tills allt är blandat.
  2. Blanda mjöl, kanel och bakpulver och blanda ner det i smeten. Blanda i lite mer än hälften av lingonen.
  3. Häll smeten i en väl smord och bröad form som rymmer ca 2 liter.
  4. Skala äpplena, om det inte är svenska, kärna ur dem och skär tunna klyftor. Tryck ner klyftorna i smeten och strö över resterande lingon. Strö över pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dag6 24 februari 2013

    Nu har vi bakat denna kaka ,Tack för detta resept Den får en stark femma Den påminner i smaken som mjuk pepparkaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.