Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig Tigerkaka med kolaglasyr

(2 kommentarer)  
Kladdig Tigerkaka med kolaglasyr Kladdig Tigerkaka med kolaglasyr
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En underbar kaka! Ungefär som marmorerade brownies, fast med en speciell kolaglasyr med nötter. Bakade en sats igår och halva är redan slut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna förutom kakao och rör till en jämn smet. Häll i mjölk och smör. Dela smeten i två delar och häll kakao i den ena. Häll i en halvstor (halv bakplåt ungefär) långpanna och grädda i 10 min, 200 grader
  2. Koka under tiden ihop kolan. Smält smöret, häll på grädde och koka upp. Häll i socker, farinsocker och sirap, koka i 5 min. Rör i resten, låt koka tills det tjocknar. Häll smeten på den lösa kakan och ställ in i ugnen, 10 min till. Låt svalna i formen innan du skär upp den i små rutor. Om den är för lös, ställ in lite till. Kolan stelnar sedan i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • JessicaB 13 juli 2009

    Låter ju supersmarrigt, måste testas. =) Men hur stor är en halvstor långpanna?

  • knottis 15 maj 2010

    Kan det bli godare än så här? Jag tror inte det.... Glasyren är inte av denna världen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.