Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk tigerkaka

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Finfin till kaffet eller teet, en klassisk tigerkaka så som vi alla vill ha den!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ihop margarin och socker poröst, vispa sen ner ett ägg i taget. Blanda sen ner vetemjöl, bakpulver och mjölk - blanda till en jämn smet. Lägg 1/3 av smeten i en egen skål och blanda ner kakaon där. Vaniljsockret blandar du ner i den skål där du har 2/3 av smeten kvar. Häll hälften av den ljusa smeten i en smord och bröd forn. Sen klickar du över den mörka smeten, och avslutar med den sista ljusa smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.