Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerkaka med apelsin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En fruktig variant på tigerkaka där chokladglasyr är kronan på verket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund sockerkaksform. Blanda 5 dl mjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver väl i en stor skål.
  2. Vispa strösocker och 75 g smör 2-3 minuter med en elvisp tills fluffigt och väl blandat. Rör ner äggen. Tillsätt mjölblandningen och mjölken, lite i taget, och vispa på låg hastighet 2 minuter tills blandat.
  3. Lägg över 1 d av smeten i en skål. Vänd ner 2 msk mjöl, apelsinjuice och röd och gul karamellfärg.
  4. Fördela sockerkakssmeten i formen. Skeda apelsinsmeten ovanpå. Dra en kniv i spiraler genom smeten.
  5. Grädda på nedersta falsen 30-35 minuter tills en provsticka som sticks i kakan kommer ut ren. Låt kakan svalna i formen 15 minuter. Lossa försiktigt kakans kant från formen, slå upp kakan på ett galler och låt svalna.
  6. Smält chokladen och resten av smöret i en gryta 3-4 minuter. Rör om hela tiden. Rör ner florsocker. Ringla chokladen över den svala kakan och garnera med lite finrivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.