En fruktig variant på tigerkaka där chokladglasyr är kronan på verket.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund sockerkaksform. Blanda 5 dl mjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver väl i en stor skål.
- Vispa strösocker och 75 g smör 2-3 minuter med en elvisp tills fluffigt och väl blandat. Rör ner äggen. Tillsätt mjölblandningen och mjölken, lite i taget, och vispa på låg hastighet 2 minuter tills blandat.
- Lägg över 1 d av smeten i en skål. Vänd ner 2 msk mjöl, apelsinjuice och röd och gul karamellfärg.
- Fördela sockerkakssmeten i formen. Skeda apelsinsmeten ovanpå. Dra en kniv i spiraler genom smeten.
- Grädda på nedersta falsen 30-35 minuter tills en provsticka som sticks i kakan kommer ut ren. Låt kakan svalna i formen 15 minuter. Lossa försiktigt kakans kant från formen, slå upp kakan på ett galler och låt svalna.
- Smält chokladen och resten av smöret i en gryta 3-4 minuter. Rör om hela tiden. Rör ner florsocker. Ringla chokladen över den svala kakan och garnera med lite finrivet apelsinskal.
Publicerat den
30 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar