Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannetiger

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Jättegod tigerkaka i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder under omrörning. Blanda samman de torra ingredienserna utom kakaon. Rör ner filmjölk i äggsmeten och sikta ner mjölblandningen. Rör om väl.
  2. Dela smeten i 2 lika delar och rör ner kakao i den ena smeten.
  3. Täck en liten långpanna ( 25x35 cm) med bakplåtspapper eller smörj och bröa långpannan.
  4. Bred ut båda sortes smet i ränder i plåten.
  5. Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Håll koll efter ca 15 minuter.
  6. Skär i stänger eller rutor.

Kommentarer (8)

  • zonale 7 mars 2009

    Säger bara mums!! Lättbakad, saftig och räcker till många. Full pott!!

  • mahugo 9 mars 2009

    Supergoda....Gjorde dom laktosfria & det gick också bra.... Jag gjorde 11/2 sats i en stor långpanna

  • jessicasjodahl 17 april 2009

    De var helt fantastiska, så saftiga, fluffiga och goda. En klar femma!

  • Bappi 19 augusti 2009

    Dom blev toppen och jag använde riktigt smör/kram Bappi

  • sikaal 13 december 2009

    Jättegod! Jag hade lite problem med att få den tigrerad men den gjorde succe!

  • badys 24 maj 2010

    jättefin och god kaka jag tog också 1 1/2 sats till en stor långpanna mycket fluffig och hög nästa gång ska jag göra smalare ränder för att få den randigare

  • liizzen 17 juni 2012

    Underbart recept! Tusen tack! Kakan fick en mycket god och klassisk smak och höjde sig dessutom väldigt fint. Måste även tacka den personen som tipsade i sin kommentar att använda 1½ sats till en stor långpanna, det gjorde verkligen susen! :) 10/10 får detta receptet av mig!

  • jrabbelino 7 september 2012

    man kan ta en gaffel o dra lite försiktigt i smeten för mer effekt(randigare)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.