Jättegod tigerkaka i långpanna.
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder under omrörning.
Blanda samman de torra ingredienserna utom kakaon.
Rör ner filmjölk i äggsmeten och sikta ner mjölblandningen.
Rör om väl.
- Dela smeten i 2 lika delar och rör ner kakao i den ena smeten.
- Täck en liten långpanna ( 25x35 cm) med bakplåtspapper eller smörj och bröa långpannan.
- Bred ut båda sortes smet i ränder i plåten.
- Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Håll koll efter ca 15 minuter.
- Skär i stänger eller rutor.
Publicerat den
2 mars 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Säger bara mums!! Lättbakad, saftig och räcker till många. Full pott!!
Supergoda....Gjorde dom laktosfria & det gick också bra.... Jag gjorde 11/2 sats i en stor långpanna
De var helt fantastiska, så saftiga, fluffiga och goda. En klar femma!
Dom blev toppen och jag använde riktigt smör/kram Bappi
Jättegod! Jag hade lite problem med att få den tigrerad men den gjorde succe!
jättefin och god kaka jag tog också 1 1/2 sats till en stor långpanna mycket fluffig och hög nästa gång ska jag göra smalare ränder för att få den randigare
Underbart recept! Tusen tack! Kakan fick en mycket god och klassisk smak och höjde sig dessutom väldigt fint. Måste även tacka den personen som tipsade i sin kommentar att använda 1½ sats till en stor långpanna, det gjorde verkligen susen! :) 10/10 får detta receptet av mig!
man kan ta en gaffel o dra lite försiktigt i smeten för mer effekt(randigare)