Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors tigerkaka

 
Skriv ut

Lite mjuk kladdig inuti är den här festlig kakan med glasyr och frisk smakbrytning av citronskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 175°C. Rör smör, socker och rivet citronskal pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det växelvis med grädden. Ta undan 1/3 av smeten och blanda den med kakao.
  2. Smörj och bröa en form och fyll den med varvad ljus och mörk smet, ljus i botten och överst. Rör några tag i smeten med en gaffel. Grädda ca 50 mimuter i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka kakan får hellre ha en lätt kladdighet kärna än bli torrbakad. Smält blockchokladen i vattenbad och glasera kakan när den kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.