Tigerkaka kan man variera med allt möjligt, här är en variant av banan och kokos.
Den som vill tillsätter 2 dl valnötter i smeten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.
- Smält smöret och låt svalna. Mosa ihop 2 bananer med sockret. Rör ägg, smör och grädde. Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat och rör ner i smeten.
Häll en tredjedel av smeten i en annan skål, blanda ner kakao.
- Rör ner kokos och vaniljsocker i den ljusa smeten. Häll lite av kokossmeten i formen och sedan lite av chokladsmeten. Dra lätt med en gaffel så att den ljusa och mörka smeten blandas lite lätt. Fortsätt varva ljus och mörk smet och dra med gaffeln.
- Skiva den tredje bananen och lägg skivorna ovanpå. Avsluta med att strö 2 msk kokosflingor.
- Grädda kakan i 30 minuter. Kakan är klar när den släpper från kanten. Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler.
Publicerat den
29 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar