Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerkaka med banan och kokos

 
Skriv ut

Tigerkaka kan man variera med allt möjligt, här är en variant av banan och kokos. Den som vill tillsätter 2 dl valnötter i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.
  2. Smält smöret och låt svalna. Mosa ihop 2 bananer med sockret. Rör ägg, smör och grädde. Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat och rör ner i smeten. Häll en tredjedel av smeten i en annan skål, blanda ner kakao.
  3. Rör ner kokos och vaniljsocker i den ljusa smeten. Häll lite av kokossmeten i formen och sedan lite av chokladsmeten. Dra lätt med en gaffel så att den ljusa och mörka smeten blandas lite lätt. Fortsätt varva ljus och mörk smet och dra med gaffeln.
  4. Skiva den tredje bananen och lägg skivorna ovanpå. Avsluta med att strö 2 msk kokosflingor.
  5. Grädda kakan i 30 minuter. Kakan är klar när den släpper från kanten. Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.