Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten och laktosfri tigerkaka

 
Skriv ut

En lätt och porös kaka med en seg marängyta. Smakar bäst samma dag som den bakas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform ca 1 ½ liter med matfett och brö den med mjölmix.
  2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfett. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll drygt hälften av smeten i formen. Blanda kakao och vatten, smaksätt resterande smet med kakaoblandningen.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.