Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigerkaka med mockaglasyr

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Var sugen på något gott och slängde ihop denna lättbakade kaka. Låt er väl smaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sockerkakan: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en form. Om ni inte tycker om ströbröd på kakan går det bra att ta vanligt mjöl som jag har.
  2. Vispa ägg och socker poröst
  3. Smält smöret och häll i mjölken. När den blivit varm ta den från värmen.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Ej kakaon dock.
  5. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och häll sedan i smöret.
  6. Häll sedan 2/3 av smeten i formen. Tillsätt sedan kakaon i smeten i bunken. Häll sedan i resten av smeten i formen. När all smet är i formen ta en gaffel och rör försiktigt i smeten så din kaka blir tigrerad.
  7. Grädda i ca 25 min mitt i ugnen. Kontrollera med en sticka att den är färdig.
  8. Glasyren: Blanda det kalla kaffet och florsockret till en jämn smet.
  9. När kakan är kall stjälp upp den på ett fat och häll glasyren ovanpå.
  10. Hoppas att det ska smaka!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Thenidiel 16 april 2012

    Tack för receptet. Kakan smakar jättegott!

  • vejbyelle 16 april 2012

    Va roligt att du tyckte om den :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.