Var sugen på något gott och slängde ihop denna lättbakade kaka. Låt er väl smaka
Instruktioner
- Sockerkakan:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en form. Om ni inte tycker om ströbröd på kakan går det bra att ta vanligt mjöl som jag har.
- Vispa ägg och socker poröst
- Smält smöret och häll i mjölken. När den blivit varm ta den från värmen.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Ej kakaon dock.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och häll sedan i smöret.
- Häll sedan 2/3 av smeten i formen. Tillsätt sedan kakaon i smeten i bunken. Häll sedan i resten av smeten i formen. När all smet är i formen ta en gaffel och rör försiktigt i smeten så din kaka blir tigrerad.
- Grädda i ca 25 min mitt i ugnen. Kontrollera med en sticka att den är färdig.
- Glasyren:
Blanda det kalla kaffet och florsockret till en jämn smet.
- När kakan är kall stjälp upp den på ett fat och häll glasyren ovanpå.
- Hoppas att det ska smaka!
Publicerat den
16 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet. Kakan smakar jättegott!
Va roligt att du tyckte om den :)