Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiinas amerikanska äppelpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Vi bakade den här supergoda pajen idag när vi hade folk hemma på fika, den var mycket uppskattad! Den är söt och knäckig i smaken, något för riktiga gottegrisar. Degen är något annorlunda och ger kakan en underbart god smak! (Egentligen hade den ett annat kvinnonamn, men jag tog mig friheten att ge den min mammas namn istället, eftersom hon fyller år idag, och detta var hennes "födelsedagspaj).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor (eller tjocka, beroende på hur man själv vill ha det). Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel efter tyck.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägget. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Rör till en jämn smet och bred över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra degen med kanel före gräddningen.
  4. Grädda pajen i 40 minuter i nedre delen av ugnen. När pajen har fått en gyllenbrun färg tar du ut den och låter den svalna något. Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller glass!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.