Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade potatisklyftor med rostad paprikadressing

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 dag 20 minuter
Skriv ut

Ett perfekt tilltugg, men fungerar precis lika bra som tillbehör till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

Potatisen Baka potatisen i folie tills den är mjuk, gör detta dagen före du ska servera. Klyfta potatisen och lägg i en plastpåse. Blanda sedan resterande ingredienser och häll i påsen. Skaka sedan försiktigt påsen så att klyftorna marineras. Grilla sedan på alla tre sidor tills fin färg. Maträtten är perfekt att tillaga med gasolgrillen eftersom det är enkelt att reglera värmen och i sin tur få fin färg på potatisklyftorna samtidigt som de får en god grillsmak. Dressing Lägg alla ingredienser förutom gräslöken i en bunke. Mixa med en mixerstav till en slät sås. Tillsätt gräslöken, smaka av med salt och peppar. Balansera eventuellt med en nypa strösocker och/eller lite mer vinäger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.