- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Mycket god huvudrätt
För att få en fin och jämn köttbit delas kalvsteken på längden. Låt köttet vila innan det skärs upp och serveras. Den tunna vitvinssåsen räcker till 6 personer eftersom köttet är så saftigt
Instruktioner
- 1. Kött: Sätt ugnen på 150 grader. Putsa kalvsteken och skär den på mitten till 2 avlånga bitar. Bind upp köttet med krympt bomullssnöre och krydda med salt, svartpeppar och timjan. Bryn köttet runt om i smör. Lägg det i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 40 – 60 minuter tills innertemperaturen är 65 grader köttet skall vara rosa. Ta ut och låt köttet vila i c:a 10 minuter utan att täckas för då går innertemperaturen upp ytterligare någon grad.
- 2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt vinet och låt det koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Koka ihop till hälften. Smaka av med salt och peppar
- 3. Primörsallad: Koka upp vatten smör olivolja i en vid kastrull. Skär eller klyfta morötterna och skär haricotsvertsen i sneda bitar:. Lägg ner morötter och haricots verts i kastrullen och sjud i 3 minuter under lock. Skär sparrisen i sneda bitar lägg ner i kastrullen och sjud ytterliggare 2 minuter under lock.
- 4. Halvera potatis och rädisor och strimla salladslöken. Lägg potatis, rädisor och salladslök i kastrullen med de övriga grönsakerna och sjud tills de är varma. Smaka av med senap, salt och peppar.
- 5. Servering: Skär köttet i skivor. Värm och mixa såsen skummig med mixerstav. Lägg upp köttet på tallrikar med den ljumma primörsalladen och sås. Strö över dill och servera
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar