Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Timjanglass

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Stod i kryddlandet i helgen och klippte lite kryddor till middagen när jag fick idén om att göra glass med timjansmak. Glassen är smaksatt i huvudsak med timjan men även kanel, kardemumma och vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp grädde och mjölk tillsammans med kryddorna och låt koka under ungefär 5 minuter för att låta kryddorna ge smak. Blanda äggulor och socker och vispa väl. Häll av grädden genom en sil. Häll nu ner den varma grädden, under stadigt vispande, i äggulorna och sockret. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm upp till 83 grader, då den börjar tjockna. Häll nu snabbt över smeten till en kall bunke och ställ i kylen tills den blivit kall. När smeten är kall så kör den i glassmaskin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.