Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Timjankryddad biffgryta med Guinness

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den mustigaste av alla grytor (?) med både Guinness, timjan och enbär. Skär köttbitarna jämnstora, så att de får samma koktid. Trattkantareller finns ju att köpa året om nuförtiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn kött och lök i omgångar och lägg över i en gryta. Salta, peppra, strö över vetemjölet och blanda om. Tillsätt öl, tomatpuré och kryddor och låt grytan koka sakta ca 45 minuter.
  2. Tillsätt morötterna när ca 10 minuter återstår av koktiden och tillsätt soya, så grytan får vacker färg. Fräs kantarellerna i litet matfett och blanda ned dem i grytan tillsammans med grädden. Smaka av med salt och kryddor.
  3. Servera med kokt potatis och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.