Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas grön-gula ärtsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Hade både gröna och gula ärter hemma så resultatet blev en jättegod ärtsoppa. Den blev så smarrig, att det blev inga pannkakor till efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lökarna och skala moroten.
  2. Skölj ärterna och lägg dem i blöt 12-18 timmar (ca dubbel mängd vatten som ärtor), med en hackad lök, 1 msk timjan och lite salt.
  3. Tillsätt resterande lök, en morot delad i två bitar, buljongtärningar, salt, peppar, vitlöksklyfta (hel) och eventuellt fläsklägg. Koka upp och skumma av. Tillsätt bacontärningarna, låt småkoka i 1 ½ -2 timmar. När ärterna känns mjuka och soppan har tjocknat till något är den färdig. Smaka av med resterande timjan och eventuellt lite mer salt och peppar.
  4. Lägg i wienerkorvarna och låt stå och dra på mycket svag värme ca 15 minuter.
  5. Servera gärna med knäckebröd, smör och ost. Efterätten är ju självklart pannkakor...om man orkar äta mer vill säga!!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gillsan 13 januari 2009

    Detta ser gått ut , att du hittar svenska ärtor i Spanien är ju roligt

  • cittaprazama 7 april 2009

    Detta måste jag testa på min son....han har fått för sig att ärtsoppa är äckligt. Men jag brukar lura i honom olika varianter av den klassiska rätten och han får inte veta vad middagen heter förren efteråt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.