Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas gulaschsoppa med nötfärs

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God vardagssoppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar.
  2. Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  3. Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marielotta 16 augusti 2008

    Hej, detta recept från Tina Nordström har jag också gjort och barnen tycker mycket om denna soppa. Lite skillnad från ditt recept: I min receptbok står det 1 gul lök, 250-300 g nötfärs, salt, peppar och en nypa socker. Så vår familj ger denna soppa en 5.

  • LG1 4 mars 2011

    Mums....... Högsta betyg! Gjorde dubbel sats på älgfärs. Kompletterade med några stänk tabasco samt en matsked sambal oelek. Frugan sa att det var den godaste soppa hon ätit :-) / L-G

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.