Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas snabba solrosbröd

(2 kommentarer)  
Tinas snabba solrosbröd Tinas snabba solrosbröd Tinas snabba solrosbröd
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jättegott, lättbakat och nyttigt solrosbröd. Ingen jäsningstid! Kan inte bli enklare!!!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda jästen med det fingervarma vattnet tills jästen har löst sig. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop allt ordentligt. Häll smeten i en välsmord form.och ställ in den i den "kalla" ugnen. Brödet ska inte jäsa!!! Baka i varmluftsugn ca 50 minuter (170° C). Ta ut brödet från formen och baka det ytterligare 10 minuter. (vanlig ugn 200°C i ca 60 minuter + 10 minuter)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Dansmyran 30 juli 2009

    Nyfiken på detta bröd men undrar: Hur stor form har du ungefär?

  • matgladajag 13 februari 2013

    Detta bröd var jättegott och så otroligt lätt att göra. Kommer att göras ofta hemma hos oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.