Läcker glasstårta med smak av de klassiska italienska desserten Tiramisu.
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skarpa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vänd ner mascarponeost och citronskal. Vispa grädden i en skål. Vispa äggvitorna till ett styvt skum i en annan skål. Blanda kaffe och likör i en djup tallrik.
- Doppa hälften av kexen i kaffe- och likörblandningen och lägg dem i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Bred på hälften av äggsmeten. Doppa resten av kexen i kaffe- och likörblandningen och lägg i formen. Bred på resten av smeten.
- Täck formen med plastfolie och frys i minst 4 timmar. Ta ut glasstårtan ur frysen ca 20 minuter före servering. Garnera med fikonklyftor, bär, strimlad choklad och silverkulor.
Publicerat den
16 maj 2015
Skriv kommentar