Den klassiska Tiramisu i all ära men här fräschas den upp med blodapelsin.
Instruktioner
- Skölj och riv det yttersta skalet av 2 apelsiner. Skala apelsinerna med kniv. Skär ut hinnfria klyftor eller skär dem i fina tärningar. Tänk på att spara så mycket saft som möjligt (saften ska användas senare)
- Vispa äggulorna (spara vitorna) fluffigt tillsammans med florsocker och apelsinskal. Tillsätt mascarpone och vispa till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggvitan i mascarponesmeten.
- Blanda den sparade blodapelsinsaften med apelsinjuicen. Doppa savoiardikexen i apelsinjuicen. Varva doppade kex, apelsinklyftor och mascarponesmet i en form eller i 4 glas. Det översta lagret ska vara mascarponesmet.
- Hacka pistagenötterna grovt och toppa med dem. Garnera med citronmelissblad.
Publicerat den
3 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar