Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu med färska bär och passionsfrukt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Från "Trädgårdsfredag" på tv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sockerlagen: Koka upp vattnet med samtliga ingredienser och låt även skalet från passionsfrukterna koka med. Koka allt i ca 5 minuter och låt sedan lagen svalna.
  2. Mascarponekräm: Börja med att separera äggulorna och vitorna. Vispa gulorna med 3 msk socker tills de är ljusa och fluffiga. Häll i mascarponen och vispa till en tjock och slät smet. Vispa nu vitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan 1 msk socker och vispa till en lätt maräng. Vänd försiktigt ner vitorna i mascarponekrämen med en stor sked eller slickepott.
  3. Ta fram ett fint serveringsfat och lägg 9 savoiardikexen på fatet. Häll över lite av sockerlagen på kexen så att de blir saftiga. Häll på lite av mascarponekrämen och lägg på ett lager av färska bär. Lägg på ett nytt lager savoiardikexen och upprepa prceduren med mascarponekräm och bär.
  4. Servera genast!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hans nilsson 21 mars 2020

    8 dl vatten i sockerlagen blir väldigt mycket i min tiramisu, 2-3 dl passar mycket bättre för mig, hur har ni andra gjort?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.