Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisú med marinerade bär och citronkräm

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En otroligt fräsch variant av den klassiska italienska efterrätten tiramisú.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Citronkräm: Blanda ägg, socker, skal och saft från citronerna i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar och första bubblan syns. Lyft av från plattan och vispa i smöret, lite i taget. Låt kallna.
  2. Marinerade bär: Koka upp socker, vatten och frön från vaniljstången till en lag. Lyft av från plattan. Blanda i likör och limesaft. Låt kallna. Lägg i bären och låt dra i minst 30 minuter.
  3. Mascarponekräm: Vispa grädden hårt med 1 msk socker. Vispa äggulor och resten av sockret krämigt. Tillsätt mascarpone och gräddblandningen, lite i taget och rör om till en fluffig kräm.
  4. Botten: Blanda Limoncello och flädersaft. Doppa försiktigt savoardikexen snabbt i likören. Lägg kexen i botten av en form. Skeda över lite av citronkrämen. Fortsätt med ett lager av mascarponekrämen. Lägg på lite av de marinerade bären. Varva kex, citron-, mascarponekräm och bär. Avsluta med mascarponekräm. Toppa med bär. Låt stå i kylen i minst 1 timme. Ta ut tiramisún och pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.