En vuxen glassdessert som tar bort dåsigheten. Glassen serveras här med både hallon- och passionssås.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 10 minuter. Under tiden gör du glassmassan.
- Blanda de övriga ingredienser förutom likören i en kastrull.
- Värm under omrörning till cirka 70 grader och dra av kastrullen från plattan. Tillsätt det urkramade gelatinet. Rör tills bladet smält. Blanda till sist i likören.
- Ställ in massan i kylskåpet över natten. Kör sedan blandningen i glassmaskin.
- För hallonåsen: Använd helst frysta hallon till den här såsen. Räkna med att går åt cirka 500 g bär. Tina hallonen i en fin sil över en skål. Rör i bären med en slev. Låt inte kärnorna komma med i saften. Det ska bli 2 dl puré.
- Blanda hallonpuré, socker och maizena i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud i cirka 1 minut och rör hela tiden. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt det vita vinet. Kyl såsen.
- För passionssåsen: Gröp ur 6–8 passionsfrukter. Sila av massan. Det ska bli 2 dl saft, så det kan gå åt flera frukter.
- Koka upp passionssaften, sockret och maizenan. Sjud cirka 1 minut under ständig omrörning. Tillsätt sedan det vita vinet och kyl blandningen.
Publicerat den
25 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar