Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisuglass med hallon och passionssås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En vuxen glassdessert som tar bort dåsigheten. Glassen serveras här med både hallon- och passionssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 10 minuter. Under tiden gör du glassmassan.
  2. Blanda de övriga ingredienser förutom likören i en kastrull.
  3. Värm under omrörning till cirka 70 grader och dra av kastrullen från plattan. Tillsätt det urkramade gelatinet. Rör tills bladet smält. Blanda till sist i likören.
  4. Ställ in massan i kylskåpet över natten. Kör sedan blandningen i glassmaskin.
  5. För hallonåsen: Använd helst frysta hallon till den här såsen. Räkna med att går åt cirka 500 g bär. Tina hallonen i en fin sil över en skål. Rör i bären med en slev. Låt inte kärnorna komma med i saften. Det ska bli 2 dl puré.
  6. Blanda hallonpuré, socker och maizena i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud i cirka 1 minut och rör hela tiden. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt det vita vinet. Kyl såsen.
  7. För passionssåsen: Gröp ur 6–8 passionsfrukter. Sila av massan. Det ska bli 2 dl saft, så det kan gå åt flera frukter.
  8. Koka upp passionssaften, sockret och maizenan. Sjud cirka 1 minut under ständig omrörning. Tillsätt sedan det vita vinet och kyl blandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.