- Serverar: 16 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Tiramisu tårta är en någon förkortad version men smakar fortfarande tiramisu. Den är elegantare än traditionell tiramisu också.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175ºC. Smöra och bröa en tårtform om 26 cm i diameter.
- Smält chokladen och låt den svalna.
Rör poröst smör och halva mängden av socker. Tillsätt äggulor, en i taget. Blanda i chokladen.
Vispa äggvitor med resterande socker och rör tillsammans med smörsmeten. Till sist tillsätt mjöl.
- Häll smeten i formen och grädda botten, cirka 50 minuter i nedersta delen av ugnen.
- Vispa äggulorna med socker tills det är ljust och pösigt, tillsätt likör och mascarpone och rör till en mousseliknande kräm.
- Vispa äggvita och vispa vispgrädde också. Blanda med kräm.
- Skär botten i 3 delar. Lägg plastfolie på botten av tårtformen. Doppa första chokladbotten i likör och lägg den tårtformen. Bred kräm på och täckt med nästa botten. Gör samma sak med alla tre delar. Spara lite kräm till toppen
- Lägg tiramisutårtan i kylen i några timmar. Bred på resten av krämen innan serveringen och strö på med kakaopulver.
Publicerat den
11 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta recept måste jag prova finns inget godare än tiramisu.