Cupcakes - eller muffins om man så vill - med tiramisú-touch. Dyra ingredienser och söta som tusan - men också goda och lyxiga som få andra.
Toppingen är grymt god - men överdrivet söt. Det skulle förmodligen funka att halvera sockermängden. Prova om du vill.
Vinägern ger inte vinägersmak, den vispas i för att binda luft i sojamjölken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ner vinägern i sojamjölken och låt stå några minuter och tjockna. Blanda olja, socker, vatten och mjölkblandningen i en bunke. Blanda övriga ingredienser för sig (t.ex. i en plastpåse - för att sprida bakpulvret) och rör ner i bunken. Rör snabbt ihop och fyll muffin/cupcakeformar till 2/3. Bör bli drygt 12 st, beroende på storlek. In i ugnen i drygt 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt, gärna på galler.
- Rör ihop mjukost och smör. Rör i socker lite i taget - gärna med stavmixer - tills det blir krämigt. Ställ övertäckt i kylen tills du ska använda.
- Blanda 1 del kaffe med 1 del likör.
- Skär ut lock i dina cupcakes i form av koner. Hålet ska gå nästan ända ner i botten. Tag 1 msk kaffeblandning per kaka och häll i hålet. Försök spida den jämt så att inte all smak hamnar i botten. Skeda på toppingen och tryck försiktigt dit locken. Dutta på lite topping till ovanpå locken och riv över lite choklad + eventuell kanel eller kakao.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar