En variant av grekisk ostpirog.
Instruktioner
- Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt olja och yoghurt. Rör om snabbt så att degen blir jämn och ställ den svalt medan du gör fyllningen.
- Riv bort de tjocka nerverna från spenatbladen och skär dem fint. Fräs upp spenaten några minuter i het stekpanna. Mosa fetaosten med gaffel.
Hacka cashewnötterna grovt. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål.
- Baka ut degen till en cirka tjugo centimeter lång längd.
Skär först itu längden på mitten och sedan vardera halvan i åtta bitar. Kavla ut varje bit till en tunn rundel med cirka 8 centimeters diameter.
Bred ut fyllning på mitten. Vik ena halvan över fyllningen så att det billdas en halvmåne.
Pensla med ägg.
- Grädda på mittersta falsen i 225 grader varm ugn cirka 15 minuter.
Publicerat den
7 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar